Kruishoefstraat 37 • 3650 Dilsen-Stokkem • +32(0)89 41 08 00 • info@cks.be
24/7 service Voor meer info
+32(0)89 41 08 10

Nieuws / CKS inspireert en investeert in duaal leren

Elektrotechnisch bedrijf CKS uit Dilsen-Stokkem gaat verder dan enkel service verlenen. Het bedrijf denkt aan de toekomst en wilt de jongere generatie met alle facetten van de elektrotechniek laten kennismaken. Samen met secundaire school MAXwell Maasmechelen startte CKS het nieuwe project Duaal leren; een uniek traject van werken en leren.

Co-creatie

GO! MAXwell Maasmechelen en CKS gaven - met ondersteuning van Volta - op 13 oktober het startschot voor hun gezamenlijk hybride leerproject. Deze vorm van duaal leren is tot stand gekomen door co-creatie. Werken en leren komen hier op innovatieve wijze samen. De leerlingen van de MAXwell-school leren, onder begeleiding van 7 mentoren van CKS, werken met allerlei technieken en procedures, die dagelijks in de industrie gebruikt worden.

Toekomst veilig stellen

De hybride leeromgeving Duaal leren wilt meer kansen creëren voor jongeren in het technisch- en beroepsonderwijs door ze op jonge leeftijd te laten kennismaken met deze boeiende sector. CKS is zich bewust van de kennis die er schuilt achter de schermen van het elektrotechnisch bedrijf. Door potentiële elektrotechniekers met deze kennis in contact te brengen wilt CKS haar toekomst veilig stellen. De leerlingen zullen alle aspecten van het bedrijf leren kennen. Van bordenbouw tot middenspanning en van algemene elektrische werken tot automatisering.

Grenzen opzoeken

Samen ondernemen, samen groeien en samen nieuwe grenzen opzoeken. Steeds in het belang van de klant. Dat is de missie van CKS en daar past dit nieuwe project perfect in. Zaakvoerder Sabine Pannemans licht toe: “We kiezen er bewust voor om nog sterker op kennis in te zetten en te investeren in ons team. De 7 mentoren hebben een specifieke opleiding gevolgd om de leerlingen wegwijs te maken binnen CKS. Dit is voor ons een unieke gelegenheid om leerlingen op jonge leeftijd in contact te brengen met de wereld van de elektrotechnieker.”

Jouw project bij ons starten? Dat kan! Contacteer ons hier